jakub stacke

Týden #1 aneb co jsme jako čekali?

13. 03. 2017 6:45:51
Co přinesl týden? Na co jsme čekali a co nám bylo úplně jedno. Pěkně den za dnem, z pohledu skoro třicetiletého individua, žijícího na dálném východě naší vlasti.

Byl to výživný týden. Jde vidět že se pomalu, ale jistě blíží jaro. Ti, kteří hibernovali se probouzí. A ti, kteří trpí tou zvrhlou obsesí ke sněhu, nemají tento rok důvod do června fňukat, protože sněhu bylo tolik, že si vlekaři málem stěžovali na to, že ho nemají kam rolbovat. Takže jedni už se pomalu těší na makarskou, druzí jsou ve stavu, který jsem pracovně nazval post-snowtum. Ale co je hlavní, všichni jsme tak nějak OK. Jenže to by nebylo jen tak, aby zase nepřišla bouřka s hromy, blesky. Co říkám bouřka, tornádo. A nejhorší na tom je že tohle tornádo je zároveň váš nemocný křeček z dětství. Chytl od vás chřipku a vy víte že umře, stejně jako ti loni a předloni, jen nevíte, kdy přesně. Jenže v našem případě je hlodavec nejvyšší velitel ozbrojených sil naší republiky. A nechystá se umřít. Jen nás držel v napětí, s oznámením své znovu kandidatury. Tedy spíš to bylo tak, že se v nás média snažili vyvolat dojem toho, že se opravdu Miloš Zeman rozhoduje. Jenže to nebylo tento týden všechno. Podívejme se tedy na události a zprávy které by vám, podle mě neměli uniknout.

V pondělí jsme se dozvěděli že Češi dluží a neplatí své dluhy. Nevíce mladí lidé mezi 15 až 24 lety. Takže stejně jako s čekáním na notifikaci kandidatury, velká novinka. Hlavní je že se obšírně diskutuje o tom, že se musí do škol vrátit branná výchova. Ano, děti se nejlépe naučí hospodařit, platit paušál a pokuty za revizory, tím že budou pobíhat po lese, tělocvikář je bude učit poznávat světové strany podle pařezu a pak si všichni vystřelí ze vzduchovky. Nic proti přírodě. Nic proti tomu, aby se v ní děti učili pohybovat a chovat. Ale vzdělávací programy pod taktovou AČR? Jak aktuální. Jak nutné. Snad se jednou dočkáme že stejně pružně, jako ministerstvo reaguje na bezpečnostní situaci v naší zemi, bude reagovat na opravdu důležité věci. Děti budou odpovědnější a rodiče budou klidnější. Místo toho jsme krmení tím, že soud prominul pokutu za MHD holce, která jezdila do školy tramvají i když jí na ni nedávala matka peníze. Ó, jak jsme šlechetní. Mohl z ní být další exekuční skokan. Krom toho jsme se dozvěděli, že v neděli dali do kostela Sv. Havla nový zvon, nesoucí jméno Václav.

V úterý jeden ministr obvinil druhého ministra, že ho nechává sledovat. Druhý ministr, mimochodem ten, kterému chtěl ruský anarchista zapálit dům prázdnou lahví, to popřel a obvinil prvního ministra z hysterie. A na Hrad se zastavil neusměvavější český miliardář Kellner. Určitě se spolu bavili o bývalém neusměvavějším miliardáři, který si to u lidí ale pokazil, tím že nekoupil Baník, sponzoruje snobskou cyklistiku, platí provoz knihovny toho opilce. Mimo to připravil dost lidí o práci, bydlení a celkově o všechno, ale ten Baník ten mu neodpustíme. Krom sledování a předávání not, se toho moc nestalo. Jo. A ještě strana premiéra oznámila že je 51 milionů v mínusu. Asi chce inspirovat výše zmíněné středoškoláky a vysokoškoláky.

Ve středu byl mezinárodní den žen. Možná na jeho počest jsme se dozvěděli, že pokud budeme chtít podpořit nestraníka, přesvědčeného o tom že na hradě nezblbne, odevzdáme číslo občanky. MDŽ je připomínka boje amerických dělnic za volební právo a větší možnosti účasti ve veřejném životě. Takže ID sem. Možná vám nepřijde nic špatného na tom k petici dát číslo OP, ale já už se nemůžu dočkat těch nářků na parlamentních listech a hoaxů o tom že kdo má vaše číslo OP, vlastní vaši duši. Samozřejmě nesmíme zapomenout na to, že číslo OP má devět položek. Což je o tři víc, než je počet cípů Davidovy hvězdy. Tři byli králové. Jeden černoch. Takže je to jasný krok proti Okamurovi. Hail.

Čtvrtek byl ve znamení party. Na hrad se sešla necelá tisícovka významných osobností. Tedy významných podle hradu. Přijel legendární autobus z Osvětiman, dorazila mladá krev KSČM a stará krev SPO. Přišel i Veleba i když měl strach, že koho zase potká na nádvoří a svým úsměvem trachtaci rozzářil Karel Stb. Promiňte Srb. Jídla bylo dost. Pan prezident měl prý krásný stand up. U árií se všichni dokázali tvářit, tak že je to zajímá a mohlo se jít pít. Osvětimanská klika však neváhala a upíjela z vlastních zásob i při Rusalce. A kalba to musela být hrozná, protože se druhý den mluvilo i rusky.

Konečně pátek. 11:30. Celý národ sedí u prolhané ČT 24. Děti si na okamžik přestali půjčovat od Kellnera a v Tescomě se zastavila práce. Je to tady. Bonmot střídá bonmot. Prezident to cituje od Sartrera po Orwella. A my se dozvídáme to, co jsme celou dobu věděli. Ti pomalejší z nás to tušili. Pan prezident chce být panem prezidentem dál. Ne-če-ka-ně. Stejně tak nečekaně bylo oznámeno že pan prezident nebude chodit do televize a nebude mít kampaň. Kampaň je pro kluky. Muži mají žezlo a korunu. A televize? Debaty? Vydýchaný vzduch ve studiu a neuhlídatelní novináři. Pan prezident má na víc. A to víc je vlastní pořad, moderovaný zaměstnancovou partnerkou, na stanici, kterou prodali i Číňani. A nakonec. Policie trénovala, jak zavřít hranice z Polskem. Bravo, příště už určitě pomůžou děti v pláštěnkách s pytlíky na končetinách. Neprojdou!

Krom toho jsme se dozvěděli že Kalousek za to nemůže a že má vizi 2030. Lidl zase provokuje, protože nám sebral tašky a rozdával kytky. Na D1 byla kolona. Armáda bude opět nakupovat bez výběrového řízení. Jiří článek stále nenašel. A lidé nejvíc věří Babišovi s Okamurou. A jeden čtenář parlamentek se na facebooku naštval na to že blahořečili Havla i když byl kdoví co a žid. Dokonce prý po něm pojmenovali v Praze kostel. A to by snad už i stačilo. Ne tak ještě měl narozeni král kopu Chuck Norris. Takže když nevíte coby, dejte tomu highkick!

Autor: jakub stacke | karma: 15.37 | přečteno: 287 ×
Poslední články autora