jakub stacke

Týden #2 aneb všeci kradnů a ještě k tomu hulí jointy

17. 03. 2017 9:09:39
Hrdinný zákrok proti narkomafii, vlci na D1, vlci v ČSSD a podvody ministra financí. Tak to byl tento týden.

Týden začal pěkně zostra. Jeroným Tejc, rebel už od pohledu, oznámil že se již nebude stavět do stranické opozice. Je od něj milé, že chápe důležitost těchto chvil. Budou totiž volby. A když jsou volby, tak všichni táhnou za jeden provaz. A to doslova. Nejen v ČSSD, ale ve všech politických stranách si delegáti na sjezdu, krom předsedy volí vyvrhla kterého, na tom provazu, za který všichni táhnou, pověsí. Krom usmíření rozhádaných frakcí se sjezd vedl ve znaku vzletných frází. Bylo za pět dvanáct, musela se zařadit dvojka, šláplo se do pedálů a já čekal ještě: „zabereme hej hou!“ které bohužel nepřišlo. Krom rozhovorů s kdejakou podržtaškou ze sociální demokracie, přinesla média v pondělí spoustu zpráv. Například že, do výběrového řízení na dodávky léčebného konopí se přihlásila jedna firma, takže pokud užíváte léčebné konopí, asi si za tuto rostlinu, která roste prakticky sama, dost připlatíte. Škoda. U D1 našli sraženého vlka. Pro mě asi zpráva, která mě tento týden nejvíc naštvala. Pokaždé když se u nás mluví stavbě dálnic a zvířatech, vytáhnou se křečci. Všichni se zasmějeme tomu, jak pár hlodavců, o kterých by mohl senátor Chaloupka natočit seriál pro děti, brání pořádnému napojení východu ČR na dálniční síť. A stačí nám to. Zapomněli jsme na dravce. Spíš mám takový dojem, že máme strach mít ve svém okolí další šelmy. Protože šelma, šelmu hlídá.

14. březen, který připadl na toto úterý, vstoupí do dějin jako den, kdy smíšená hlídka PČR a MP Praha zadržela a obvinila dívku, za to že kouřila jointa. A ještě to drze přiznala na svém facebooku. Tedy abychom byli korektní, musíme říct, že celá událost proběhla v pátek a v úterý o tom pouze MP informovala na svém FB. Celá tato informace by končila na rovině vtipu, kdyby o ní neinformoval server novinky.cz. Infoserver který vstoupil do síně slávy internetu, svými diskutujícími. V tomto případě by se dali diskutující dali rozdělit na dvě půlky. Jedné půlce je hned jasné že ono děvče určitě nebyla Češka, jako „normální“ slušná Češka, jako naše. Čti bílá. Druhá nadává na policii a nechápe proč radši nechrání hranice a sběrná místa národní sbírky víček. Krom války s narkotiky, zbyl i nějaký prostor v médiích na politiku. Poslanci projednávali daňové podvody ministra financí. Jo, fakt se to tak jmenovalo. A stejně jako diskutující na novinkách i naši zákonodárci se rozdělili. Jedni si myslí že za všechno může Kalousek, druzí jsou o tom naprosto přesvědčeni.

Ve středu jsme si připomněli smutné výročí okupace ČSR nacistickým Německem. Den, kterým přestal fungovat autonomní český stát. Den, který si připomínáme jak v médiích, tak v normálním životě. Jenže na alternativních zpravodajských serverech, se všichni shodnou na tom, že málo. Začalo mi vrtat hlavou, jak asi by měla vypadat zpráva, která by tyto konspirační trolly uspokojila. Mohlo by to být asi nějak takto: „Před 99 lety nás obsadili vojska pradědy kancléřky Merkelové, z werhmachtu se stalo NATO, Hitler byl muslim a Putin je vizionář jako Stalin, máme být zase ve válce? Tohle sluníčka neunesou“ Paráda. Takhle by mělo vypadat zpravodajství. Pěkně od plic. Dost mě zklamalo že na toto téma nenakreslil F. R. Čech obraz.

Ve čtvrtek se Zeman zastal Babiše, čímž vyslal jasný důkaz, že je prezident dolních deseti miliónů, jak říkal jeho mluvčí v hodinovém rozhovoru na dvtv. Který mimochodem mohl do konce dokoukat jen masochista. Naopak aktéra další zprávy by dolních deset miliónu, nejradši uvařilo v kotli, jako na obrazu výše zmíněného mistra. Šabatová se zastává postižených. Svině jedna. Ale není v tom sama. Protože Armáda české republiky bude mít první generálku. Což je dobře, protože kdo je jiný by měl vědět, jak ochránit naše děti? Určitě ne senátor Jaroslav Kubera, mezi kolegy zvaný nikotin. Ten předložil návrh zrušení protikuřáckého zákona, ve kterém ale prý vůbec nejde o kouření. Jde o svobodu. A co v tuto chvíli ohrožuje svobodu? Zeman s Nejedlým? Ministr financí se svými podvody? Putin s Trumpem? Terorismus? Ne kouření v hospodách.

Týden jde do finále. A my se můžeme těšit na pondělní tisk. Protože přes víkend, budou jednat Starostové a Lidovci o svém volebním svazku. Takže si buďme jistí tím, že Čunek bude v každých novinách. Nu, co už. Když nemůže být v médiích Vsetín zastoupen hokejem, ať tam dají Čunka. Taky se dnes (tento blog píšu v pátek) dost řeší výsledek holandských voleb a jejich dopad na EU. A mě je z toho špatně. Protože už jde vidět to, jak se Evropa dělí. Západ si ulevil, východ pláče. Trochu mám strach z toho, že se to dělení na západ a východ ještě prohloubí a bude to konec EU. Ale kdo ví. Zatím to vypadá tak, že lidi víc trápí to, že matka paterčat dostala peníze ze sbírky, která na byla organizována na jejich podporu. No, kdo z nás to má?

Krom toho se tento týden definitivně potvrdilo že Paroubek je hajzl z RAJe. V Turecku se chystá asi hodně velká rošáda. Celkově to byl celkem na nic týden. Jedno z mála pozitiv je, že se v českých babyboxech narodilo přesně 150 dětí. Tak snad z nich nebudou nový Paroubci a pražští strážníci. Jo a víte co má společného drink Smarty a Městská Policie Hlavního Města Prahy? Správce FB.

Autor: jakub stacke | karma: 18.25 | přečteno: 603 ×
Poslední články autora